Vi har just nu problem med vår sökfunktion på pitea.se och felsökning pågår. Det innebär sämre svarstider på pitea.se och att söket ibland helt ligger nere.

Inflyttare

Välkommen hit - välkommen hem!

Piteå är en lagom stor och mysig stad med trevliga invånare. En välkomnande, lugn och trygg stad med gott mod och stora framtidsplaner.

I Piteå brukar vi säga att vi har nära till allt – till världen utanför, till varandra och till naturen. Vi ser oss gärna som evenemangsstaden, musikstaden, skärgårdsstaden och staden där vi tror att det mesta är möjligt. Inte minst genom att kombinera vår tradition som industristad med en ny inriktning där kultur, utbildning, näringsliv och evenemang tar lika stor plats i framtidens Piteå. 

Ett annat riktmärke för framtiden är vår strävan att utvecklas till en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar kommun. 

Men det bästa med Piteå är ändå piteborna - nya som gamla, som genom engagemang, öppenhet och kreativitet är goda ambassadörer för sin hemstad och som tillsammans bidrar till att Piteå lever och växer.

Vi hoppas att du är nyfiken på Piteå och vill bli en del av vår stad. 

 
 

test